Verktygslådor måste godkännas

Verktygslådor och annan utrustning som monteras på chassit i budbilar, lastbilar och släp (biltyp N2, N3, O3 och O4) ska enligt ECE-direktiv 73 upp...

Verktygslådor och annan utrustning som monteras på chassit i budbilar, lastbilar och släp (biltyp N2, N3, O3 och O4) ska enligt ECE-direktiv 73 uppfylla samma krav som sidoskydd – och när fordonets ska besiktigas, måste detta vara dokumenterat.

Tidigare har man inte varit speciellt medveten om detta, men på senaste tiden har säkerheten vad det gäller verktygslådor kommit mer i fokus. Bristande dokumentation angående verktygslådornas uppfyllande av krav kan stoppa lastbilen vid besiktning. Det finns alltså krav på en maximal deformering av ytan och på en viss kantradie, så att cyklister och fotgängare skyddas mot skarpa kanter. Detta säger företaget Titgemeyers, som marknadsför bland annat komponenter till karosseribranschen, och hänvisar till sin hemsida (www.titgemeyer.se) för ytterligare information.

Om artikeln

Publicerad: 2010-08-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: