Tyskar positiva till längre lastbilar

Att 25,25 meter långa lastbilsekipage kan ge effektivare godstransporter, erkänner nu också en av Europas större transportföretag, tyska Deutsche...

Att 25,25 meter långa lastbilsekipage kan ge effektivare godstransporter, erkänner nu också en av Europas större transportföretag, tyska Deutsche Bahn, något man i viss mån också gör i Danmark. Detta bli det som avgör att sådana ekipage accepteras i fler europeiska länder än Sverige och Finland.

Transportgiganten har, tillsammans med den tongivande tyska bilorganisationen VDA, Verband der Automobilindustrie, gjort ett gemensamt uttalande där man lägger vikt vid ökade vikter och dimensioner på lastbilar för att kunna öka effektiviteten inom det europeiska transportsystemet.

Samtidigt är de två tyska parterna villiga att göra en särskild undersökning hur man ska kunna bygga upp ett system där befintliga fordon kan kopplas samman till extra långa fordonskombinationer som kan utnyttjas för att skapa mer effektiva transport- och logistikkedjor på vägar, järnvägar och till sjöss.

Om artikeln

Publicerad: 2010-08-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: