Posten Logistik moderniserar fordonsparken

Nu under juni har Iveco levererat 50 stycken nya fordon till Posten Logistik. Det är skåpbilar av modellen Iveco Ecodaily 35S14 utrustade med en av marknadens mest miljöeffektiva motorer, EEV. För att öka säkerheten vid leveranserna har bilarna automatlåsning.

Investeringen innebär att Posten Logistik totalt sett får en mer modern fordonspark då 50 bilar av äldre modell samtidigt skrotas. EEV-motorn är en av de mest miljöeffektiva diesel-motorerna som finns på marknaden och ligger redan nu nära det kommande Euro 6-kravet. Bilarna kommer att användas vid paketdistribution ut till kunder från Posten Logistiks paketfilialer över hela landet.

Som ett led i Posten Logistiks kontinuerligt förebyggande säkerhetsarbete är bilarna utrustade med automatlåsning. Det innebär att chaufförerna inte behöver nycklar för att låsa lastutrymmet. Upplåsning sker som tidigare genom ett knapptryck, men själva låsningen sker automatiskt när lastutrymmet stängs vilket spar tid och ökar säkerheten vid leveranserna.

– Automatlåsen i våra bilar ökar leveranssäkerheten ytterligare och är en viktig anledning till att vi valt Iveco som leverantör. Sedan tidigare har vi infört den här typen av låsanordningar och vi märker en tydlig minskning av inbrott från en redan låg nivå säger Johan Åhlander, chef för Produktion inom Posten Logistik.

Om artikeln

Publicerad: 2010-08-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: