Nytt fliskoncept från Kilafors

Kilafors Industri AB är Sveriges största leverantör av tunga släpvagnar. Lagom till Lastbil 2010 på Elmia, lanserar företaget en ny serie kallad...

Kilafors Industri AB är Sveriges största leverantör av tunga släpvagnar. Lagom till Lastbil 2010 på Elmia, lanserar företaget en ny serie kallad Bioline. Kilafors, som tidigare endast levererat chassidelen till flisvagnarna, ger sig nu in på marknaden för flistransporter genom att erbjuda kompletta leveranser av såväl släp- som bilpåbyggnader.

Den nya designen och de viktreducerande axlarna ger enligt företaget ett lättviktsekipage som kan lasta mer och med de utvecklade hydraulfunktionerna öppnas och stängs sidorna på ett, för chauffören och ekipaget, skonsammare sätt.

– Påbyggnadens modulsystem underlättar dessutom reparation, underhåll och service vilket kommer att ha en direkt effekt på ekipagets underhållskostnad, menar Andreas Larsson, ansvarig konstruktör på Kilafors AB, som kommer att visa ett komplett flissläp på lastbilsmässan. I deras monter kan man dessutom under torsdagen och fredagen se landslaget i Timbersports, som visar upp de olika disciplinerna i sporten.

Om artikeln

Publicerad: 2010-08-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: