Ingen prövning för vårdslösa

Tiotusentals bilförare som har varit vårdslösa i trafiken, kan köra vidare med behållet körkort, utan att deras lämplighet som bilförare pröv...

Tiotusentals bilförare som har varit vårdslösa i trafiken, kan köra vidare med behållet körkort, utan att deras lämplighet som bilförare prövas, uppger Sydsvenskan.

Det beror på att man hos Transportstyrelsen har så mycket att göra, att man inte hinner med att utreda alla fall av vårdslöshet i trafik. För att hinna ikapp i arbetet har myndigheten avskrivit alla ärenden gällande alkohol, återkommande brott mot trafikregler och fortkörningsfall. Det rör sig om cirka 50 000 ärenden som har lagts ned till följd av överbelastning. Vid det gångna årsskiftet fick Transportstyrelsen ta över cirka 100 000 ärenden från landets 21 länsstyrelser. Amnestin gällde fram till den 1 juni 2010.

Om artikeln

Publicerad: 2010-08-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: