Höjd skatt fungerar inte

Att använda bensinskatt som en miljöåtgärd fungerar inte. En undersökning genomförd av Novus visar att endast var tionde svensk anser att en ska...

Att använda bensinskatt som en miljöåtgärd fungerar inte. En undersökning genomförd av Novus visar att endast var tionde svensk anser att en skattehöjning på bensin och diesel är att föredra om användningen av fossila bränslen i trafiken ska minskas. 76 procent vill att de fossila bränslena ska minskas genom att det blir mer gynnsamt att skaffa en miljöbil än en traditionell bil. Motståndet mot höjd bensinskatt är särskilt stort på glesbygden där bara sju procent av befolkningen anser att det är rätt sätt att komma tillrätta med klimatpåverkan från fordonssektorn.

Om artikeln

Publicerad: 2010-08-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: