Alltransport skaffar volymekipage

Alltransport i Östergötland har skaffat två nya volymekipage som är två av Sveriges största när det gäller lastförmåga. Genom att "utmana gr...

Alltransport i Östergötland har skaffat två nya volymekipage som är två av Sveriges största när det gäller lastförmåga.

Genom att ”utmana gränserna” har Alltransport själva konstruerat en lågbyggd lastbil med lågprofildäck. För att kunna få ner ekipagets höjd ytterligare har bilarna helluft runt om vilket gör dem höj- och sänkbara. Ekipagen är mycket sympatiska ur miljösynpunkt, förklarar företaget i ett pressmeddelande, med lastförmåga för ekipaget på upp till 166 kubikmeter och med Euro 5-motorer. Bilarna är även utrustade med sidtipp, avtagbara tak och öppningsbara dörrar på alla kortsidor vilket skapar möjlighet att köra pallat gods rakt genom ekipaget utan att koppla från släpet.

Ekipaget kommer att köra återvinningsmaterial och biobränsle varför Alltransport valt att profilera det med ett miljötema och inriktning på de fyra elementen.

Om artikeln

Publicerad: 2010-08-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: