Sex miljoner Ford Transit

- Med sex miljoner producerade fordon under 45 år är Fords Transitmodell den längst levande Fordmodellen i Europa och en av de mest succéfyllda ny...

– Med sex miljoner producerade fordon under 45 år är Fords Transitmodell den längst levande Fordmodellen i Europa och en av de mest succéfyllda nyttofordonen i bilhistorien, säger John Fleming, vd och Fords styrelseordförande i Europa.
– Vi är också stolta över att Transit har blivit synonymt med transportfordon i många länder och kommer att fortsätta att bygga på den ikonstatus även i framtiden.
Han framhåller samtidigt att Transitmodellen sedan starten 1965 varit känd som en solitt, praktiskt och allsidigt verktyg för professionella kunder.
– Vi har också genom åren kunnat erbjuda ny teknologi för kommersiella fordon. Den nyaste generationen av Transit är för övrigt världen enda nyttofordon i mellanklassen där kunderna kan välja mellan framhjuls-, bakhjuls- och fyrhjulsdrift på en och samma plattform.
– Transit konstruerades för EU och var Fords första europeiska produkt när Fordanställda i England och Tyskland tillsammans projekterade, konstruerade och marknadsförde ett och samma transportfordon, berättar Steve Adams, vd för Fords europeiska kommersiella fordon.
Ford Transit säljs nu i 85 länder på fem kontinenter. Den första Ford Transit rullade av bandet i augusti 1965.

Om artikeln

Publicerad: 2010-05-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: