Full gas med VW

Volkswagen har levererat gasdrivna transportbilar i Sverige sedan 1998, men det är först under de senaste åren som marknadens intresse vaknat på a...

Volkswagen har levererat gasdrivna transportbilar i Sverige sedan 1998, men det är först under de senaste åren som marknadens intresse vaknat på allvar. Dagens gasdrivna versioner av VW Transporter, Caravelle och Caddy introducerades 2006 och sedan dess har försäljningen ökat med 120 procent.
Volkswagen förklarar att gasdrivna bilar är bland de mest miljövänliga som finns. Exakt hur miljövänliga de är beror på gasen som tankas. Fordonsgas kan vara ren biogas, men är ofta en blandning av biogas och naturgas och blandningsförhållandet varierar från mack till mack och dag till dag.
Volkswagen Transporter och Caravelle har levererats med gasdrift sedan 1998 och varit marknadsledare i sina respektive segment sedan dess. Gasdrivna Caddy EcoFuel kom 2006 och samma år kom en vidareutvecklad version av Transporter med gasdrift – och sedan dess har försäljningen av de miljöpositiva gasbilarna bara ökat och ökat och fortsatt att öka. Det senaste tillskottet i Volkswagen Transportbilars miljöbilsutbud är Caddy Maxi i EcoFuel-utförande som introducerades 2009.
Inledningen av 2010 ser också lovande ut. Om försäljningen fortsätter i samma takt som under de fyra första månaderna blir resultatet för i år närmare 1 100 levererade fordon, skriver Volkswagen i ett pressmeddelande.

Om artikeln

Publicerad: 2010-05-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: