Coop prisas för logistik

Coop har tilldelats Stora logistik- och transportpriset 2010 inom kategorin Årets mobilitetslösning. Priset delades ut av infrastrukturminister Åsa...

Coop har tilldelats Stora logistik- och transportpriset 2010 inom kategorin Årets mobilitetslösning. Priset delades ut av infrastrukturminister Åsa Torstensson till Fredrik Persson, vd Coop Logistik AB, på Svenska mässan i Göteborg i samband med ”Logistik & Transport”.
Juryns motivering till utmärkelsen lyder:
”Coop tilldelas Årets Mobilitetslösning för att bolaget via en unik programvara på kort tid lyckats styra om hela sin logistik till järnväg med stora miljömässiga vinster. Dessutom har man lyckats få god kontroll över sitt inflöde.”
– Jag är mycket glad över att få ta emot priset å alla medarbetares vägnar. Vi har lyckats ställa om hela vår logistikapparat till att nu gå på tåg fem dagar i veckan mellan Helsingborg och Stockholm. På detta vis sparar vi 350 lastbilar i veckan och minskar koldioxidutsläppen med 6 500 ton per år, säger Fredrik Persson vd Coop Logistik AB.
Stora logistik- och transportpriset har instiftats för att premiera de branschaktörer som har utmärkt sig för att göra ett riktigt bra transport- och logistikarbete. Priset har initierats av tidningen Transport & Logistik Idag och sker i samarbete med mässan Logistik & Transport.

Om artikeln

Publicerad: 2010-05-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: