Systembolaget genomför översyn av dotterbolag

Systembolaget utreder förutsättningarna för dotterbolaget Lagena Distribution AB. Det beskedet lämnades efter ett styrelsemöte i Systembolaget ny...

Systembolaget utreder förutsättningarna för dotterbolaget Lagena Distribution AB. Det beskedet lämnades efter ett styrelsemöte i Systembolaget nyligen.
Utredningen utgår ifrån den långsiktiga strategiska plan som Systembolaget arbetar efter.
– Utredningen ska belysa en eventuell försäljning av Lagena till en strategisk och väl etablerad aktör i branschen. Utredningen ska också som alternativ se över förutsättningarna för Systembolagets fortsätta ägande av Lagena, säger Systembolagets presschef Lennart Agén.
Lagena grundades av Systembolaget för att säkerställa distributionen av alkoholhaltiga drycker till systembutikerna i samband med Sveriges medlemskap i EU. Branschen har sedan dess utvecklats och det finns numera ett flertal kommersiella aktörer.

Om artikeln

Publicerad: 2010-04-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: