Nya Volvo FMX – specialist på anläggning

Volvo Lastvagnar introducerar en ny lastbil på Bauma-mässan ? Volvo FMX ? som är specialutformad för tyngre anläggningsarbeten.
- Det här är en fantastisk lastbil som placerar både Volvo och våra kunder i täten. Denna, inte helt blygsamma beskrivning, kommer från Staffan Jufors som är Volvo Lastvagnars vd.

Volvo Lastvagnar har tillverkat anläggningslastbilar sedan 1928. Kunderna har nu, enligt lastbilstillverkaren, efterfrågat en ”ökad specialisering”. Volvo FMX markerar en ny och mer specialiserad fas inom anläggning. Detta innebär en uppdelning av FM-programmet i två delar: Anläggning och Distribution.
– Specialkonstruerade Volvo FMX ”andas” anläggning, säger Staffan Jufors.

Större fokus på anläggning

Volvo FMX är det senaste tillskottet i Volvo Lastvagnars aggressiva produktstrategi – den mest ambitiösa produktplanen i företagets historia. Den stundande lanseringen ger en stark signal om att Volvo förstärker sitt fokus inom anläggningssegmentet.
– Vi har redan stora framgångar med vår nuvarande Volvo FM-modell, framförallt i Ryssland, Östeuropa och Norden. Med den nya specialiserade Volvo FMX ser vi en enorm potential att öka marknadsandelarna ytterligare på alla marknader, säger Staffan Jufors.

Premiär i april

Världspremiären och den officiella presskonferensen för Volvo FMX kommer att vara 11:00 (CET) den 19 april vid Volvos monter i hall C4 på Bauma-mässan. Där kommer det även att finnas mer information, liksom på Volvo Lastvagnars webbplats för media och på den specialframtagna lanseringswebbplatsen: www.volvofmx.com.

Om artikeln

Publicerad: 2010-03-26 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: