Fick böter för fel diesel

Tre lastbilar från Litauen stoppades nyligen i Norge av Statens Vegvesen som konstaterade att de körde på så kallad avgiftsfri diesel. Bilarna var...

Tre lastbilar från Litauen stoppades nyligen i Norge av Statens Vegvesen som konstaterade att de körde på så kallad avgiftsfri diesel. Bilarna var lastade med korn som skulle bli djurfoder i Norge och tillhörde samma företag i Litauen. Förutom böter för att köra med olaglig diesel, bötfälldes de också för överlast på två av lastbilarna.
Eftersom chaufförerna inte kunde betala böterna på plats togs de två lastbilarna med överlast i förvar tills en del av böterna kunde betalas, i storleksordningen 10 000 till 11 000 för vardera lastbil.
Lastbilarna stoppades i en storkontroll där totalt 90 in- och utländska lastbilar kontrollerades. Kontrollen gällde även däcksutrustningen där tio fordon fick körförbud eftersom de saknade snökedjor. Det var fem norska lastbilar och fem från andra länder.

Om artikeln

Publicerad: 2010-02-26 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: