Danmark överväger 56 ton

Danskarna har lagt ner mycket arbete på ett få ut fler 25,25 meter långa lastbilsekipage på vägarna. Det ger fler och fler tillstånd på flera h...

Danskarna har lagt ner mycket arbete på ett få ut fler 25,25 meter långa lastbilsekipage på vägarna. Det ger fler och fler tillstånd på flera håll i landet, men regeringen vägrar samtidigt att bevilja mer pengar för ombyggnad av vägar och hamnanläggningar så att de längre fordonen ska kunna komma fram. Det överlåter man i stället till kommunerna och transportörerna. Därför jobbar man nu i stället på att öka totalvikten på vägarna från dagens 48 ton till 56 ton.
Försöken med de så kallade modulvagntågen i Danmark har gått helt enligt planerna och inga problem med dessa har rapporterats någonstans.

Om artikeln

Publicerad: 2010-02-26 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: