Schmitz höjer priserna

Ökade omkostnader för råvaror tvingar den tyska trailerproducenten Schmitz Cargobull under andra kvartalet i år. Dessutom noterar företaget en ö...

Ökade omkostnader för råvaror tvingar den tyska trailerproducenten Schmitz Cargobull under andra kvartalet i år. Dessutom noterar företaget en ökad efterfrågan på nya trailers.
Ökade priser på råvaror gäller aluminium, plast och olja. Prisökningar som ökat mer än produktionskostnaderna. Under den ekonomiska krisen 2009 har företaget kunna öka sin effektivitet genom att skära ner på personalstyrkan och lägga om produktionen, men det är möjligheter som nu är förbrukade när kostnaderna stiger ytterligare.
Beroende på fordonets typ och de material som används vid produktionen av dem kommer priserna att justeras uppåt under de kommande månaderna från april månad.
Samtidigt ser företagsledningen att man är på väg ur den ekonomiska nergången.
– Transportmarknaden är på väg att hämta sig och efterfrågan på nya fordon visar en ökad frekvens. Samtidigt är de stora lagren av begagnade fordon och material runt om i Europa på väg att försvinna. Efterfrågan på trailers för temperaturreglerade transporter är starkt ökande, berättat Schmitz företagsledning i ett pressmeddelande.
De konstaterar samtidigt att flera av de stora transportföretagen i Europa har börjat byta ut sina åldrande fordon. De spår därför att produktionen av nya fordon kommer att få en nystart under 2010.

Om artikeln

Publicerad: 2010-01-29 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: