Scania söker världens bästa förare

Nu startar Scania Driver Competitions 2010. Det är förartävlingar som Scania arrangerar i 28 länder runt om världen och som ska kora världens bästa lastbilsförare. Under året förväntas fler än 45 000 förare delta i tävlingarna.

Tävlingarna, som genomförs globalt, sätter fokus på värdet av skickliga och välutbildade förare såväl som förarträningens betydelse för ökat trafiksäkerhetsmedvetande och minskad miljöpåverkan.
– Föraren är den enskilt viktigaste faktorn när det gäller ekonomi, miljö och säkerhet. Skickliga och engagerade förare bidrar till energieffektiva transporter, minskade utsläpp och ökad trafiksäkerhet, säger Scanias vd och koncernchef Leif Östling.
– Vi vill på detta sätt bidra till att höja yrkesförarnas status och locka fler unga människor till yrket.
– Scanias förartävlingar är en bra plattform för att diskutera åtgärder som kan bidra till att minska antalet olyckor på våra vägar såväl som vad som kan göras för att öka transportbranschens lönsamhet och hållbarhet, säger Scanias kommunikationsdirektör Erik Ljungberg.

Är du bäst?

I Europa kommer 18 länder att arrangera nationella tävlingar där segraren i respektive land går vidare till finalen i Young European Truck Driver (YETD) och kampen om titeln som europeisk mästare. YETD-finalen avgörs i Södertälje den 8-9 oktober 2010.
Yrkesverksamma förare som har kunskaper och vilja att anta utmaningen kan registrera sig för att vara med och tävla via www.scania.com/drivercomp, där det finns länkar vidare till respektive lands hemsida för tävlingen.
För de förare som deltar i tävlingen väntar en oförglömlig upplevelse. Och för den som har den vinnande kombinationen av exceptionell körskicklighet, tävlingsnerver, yrkesstolthet och en positiv attityd finns dessutom chansen att bli en mästare.

 

Om artikeln

Publicerad: 2010-01-29 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: