Chaufför dömd för att ha kört för sakta

Långtradarchauffören Sven-Åke Sörensen från Påarp utanför Helsingborg har dömts till böter för att han hindrade trafiken vid ett vägarbete ...

Långtradarchauffören Sven-Åke Sörensen från Påarp utanför Helsingborg har dömts till böter för att han hindrade trafiken vid ett vägarbete på E6 i höstas.
Sörensen körde sitt ekipage på E 6 norr om Malmö och vid Flädie pågick ett vägarbete. Orange skyltar talade om att två körfält snart skulle bli ett. Då lade Sörensen, som varit yrkesförare i drygt 30 år, sig i det vänstra körfältet – för att hindra att andra fordon passerade kön som uppstått.
– Jag bevakade bara min plats i kön, eftersom andra bilister inte följde blixtlåsprincipen utan försökte köra förbi hela kön. Jag anser att blixtlåsprincipen ska tillämpas vid skylten, inte ända framme där två körfält blir ett, säger han till Sydsvenskan.

Inga sheriffer tack!

Det bar sig inte bättre än att en motorcykelpolis upptäckte Sörensens tilltag och därmed blev chauffören rapporterad och sedermera också dömd till 30 dagsböter à 190 kronor för ”hindrande av trafiken” enligt trafikbrottslagen.
Sven-Åke Sörensen tänker överklaga domen till hovrätten, något som även Skånes trafikpolischef Erling Andersson ser fram emot. Det finns en hovrättsdom i ett liknande fall från 1968 men Andersson tror att en ny hovrättsdom kan bli vägledande för hur man ska hantera den här typen av förseelser i framtiden.
– Ingen har rätt att leka sheriff på vägen, menar Erling Andersson.

 

Om artikeln

Publicerad: 2010-01-29 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: