Ytterligare en ”skidtrailer” från Specialkarosser

Inför premiären av World Cup för längdskidåkning i Beitostølen, har Specialkarosser AB, SKAB, levererat en specialbyggd vallatrailer med expande...

Inför premiären av World Cup för längdskidåkning i Beitostølen, har Specialkarosser AB, SKAB, levererat en specialbyggd vallatrailer med expanderbara sidor och specialanpassade konstruktionslösningar till det Norska Skidförbundets Langrenn-team.
Förra säsongen levererade företaget en specialbyggd bilbyggnation till Svenska Skidförbundet.
Det norska teamet får nu tillgång till en 2-axlig, 13,6 meter lång, luftfjädrad, citytrailer med svängbar bakre axel och lyftbar främre axel, allt för att förenkla framkomligheten vid trånga utrymmen.
När trailern står på plats, skjuter man ut sidoväggarna,. Den invändiga bredden ökar då från 2,44 meter till 4,48. På några ögonblick har man en nästan 60 m2 stor arbetsplats avsedd för 10 arbetsstationer.
Avancerad ventilation och flexibla elförsörjningsmöjligheter tillsammans med mängder av specialkonstruerade ”finesser” ska nu ge norrmännen ökade förutsättningar till storslam i World Cup.

Om artikeln

Publicerad: 2009-12-18 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: