Snart ska däcken märkas om

Från 2012 ska alla person- och lastbilsdäck som säljs inom EU märkas med drivmedelseffektivitet, väggreppsförmåga vid vått vägunderlag samt b...

Från 2012 ska alla person- och lastbilsdäck som säljs inom EU märkas med drivmedelseffektivitet, väggreppsförmåga vid vått vägunderlag samt buller.
– Den nya märkningen är ett viktigt steg för att minska energianvändningen inom transportsektorn. Det var därför märkning av däck var ett av de mål vi har satt upp att nå under det svenska EU-ordförandeskapet, säger näringsminister Maud Olofsson.
Man hoppas att märkningen ska göra det lättare för bilister att välja energieffektiva däck. Enligt beräkningar tror EU att kunna spara in ungefär fem procent av drivmedelsförbrukningen genom detta på lite sikt.

Om artikeln

Publicerad: 2009-11-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: