Kultur på väg i bokform

Många är de entusiaster som offrar mycket tid och många gånger mycket pengar för att renovera en gammal moped, motorcykel, bil, lastbil eller bus...

Många är de entusiaster som offrar mycket tid och många gånger mycket pengar för att renovera en gammal moped, motorcykel, bil, lastbil eller buss.
När de sedan använder sitt historiska fordon vid ett rally eller andra sammanhang, visar de samtidigt upp ett rullande och levande museum för allmänheten.
Den här boken lyfter fram deras kulturgärning. Det är entusiaster som fortfarande vet hur man syr upp en gammal plyschklädsel, hur man gjuter ett lager eller hur man ekrar ett hjul. De dokumenterar ett fordons historia, spårar tidigare ägare, samlar gamla fotografier och dokumenterar sin egen renovering. De driver klubbtidningar, skriver böcker eller fotograferar evenemang med historiska fordon.
Boken ges ut i samband med att Motorhistoriska Riksförbundet firar 40 år 2009 och finns att köpa i bokhandeln samt på www.nostalgiamagazine.se/kultur_pa_vag.

Om artikeln

Publicerad: 2009-11-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: