Hapag Lloyd väljer Södertälje Hamn

Södertälje Hamn har tecknat ett avtal med det tyska rederiet Hapag Lloyd. Affären innebär att Södertälje Hamn stärker sin position som Mälardalens logistiknav och att hamnens containervolymer ökar med 15 procent om året.

Lågkonjunkturen och finanskrisen har slagit hårt mot den svenska hamnnäringen. Södertälje Hamn är inget undantag även om man klarat sig bättre än många andra hamnar. Södertälje Hamn har nu tecknat ett avtal med Hapag Lloyd som innebär att allt gods till och från Stockholmsregionen kommer att gå via Södertälje. Avtalet med det tyska rederiet gör att hamnens containervolymer ökar och att Södertälje Hamn tar ytterligare marknadsandelar.
Avtalet börjar gälla från den 1 december.

Om artikeln

Publicerad: 2009-11-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: