60 RME-bussar till Göteborg

Scania har sålt 60 stadsbussar till operatören Busslink som kör för Västtrafik i Göteborgsregionen. Bussarna har motorer som kan köras på RME ...

Scania har sålt 60 stadsbussar till operatören Busslink som kör för Västtrafik i Göteborgsregionen. Bussarna har motorer som kan köras på RME (rapsmetylester), som är ett förnybart bränsle som inte bidrar till ökade koldioxidutsläpp.
– Det här är vår andra stora order från Busslink i år, som tidigare beställt 85 ledbussar med etanoldrift för trafik hos Storstockholms Lokaltrafik, SL. Vår bussförsäljning har utvecklats bra under året och hittills har vi sålt drygt 225 bussar, merparten för kollektivtrafik. Bakom framgångarna ligger att vi kan erbjuda ett komplett bussprogram med motorer för såväl diesel- som förnybara bränslen säger Leif Nyström, som är ansvarig för bussförsäljningen på Scania Sverige AB.
De två- och treaxliga bussarna är av typen Scania OmniLink och ska levereras under våren 2010 för trafikstart i juni. 18 bussar är av tätortsutförande och 42 är anpassade för regionaltrafik.

Om artikeln

Publicerad: 2009-11-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: