Tysk fordonsinredare satsar på Sverige

Sortimo International GmbH, som är Europas ledande tillverkare av inredningar till servicebilar och dessutom underleverantör till bland annat Merced...

Sortimo International GmbH, som är Europas ledande tillverkare av inredningar till servicebilar och dessutom underleverantör till bland annat Mercedes-Benz och Volkswagen i Tyskland, kommer att etablera ett dotterbolag i Sverige, Sortimo AB. Det nya företaget ska marknadsföra, sälja och montera kompletta inredningar till servicebilar, främst lätta lastbilar.
Sortimo International har verksamhet i Europa, USA och Asien, med totalt 700 anställda och omsätter omkring en miljard svenska kronor.
Det svenska bolaget kommer att ha sitt huvudkontor i Göteborg och man räknar med att initialt behöva nyrekrytera cirka tio personer, främst inom marknadsföring och försäljning, men även på verkstadssidan.
Till vd för Sortimo AB har man utsett Kenneth Dietz, som närmast kommer från en befattning som chef för Modul-System HH AB i Norden. Kenneth Dietz påbörjade sitt arbete för Sortimo den 1 september i år.

Om artikeln

Publicerad: 2009-09-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: