Oljan sinar snabbare än beräknat

Produktionen från befintliga oljefält minskar 6,7 procent per år, enligt det respekterade International Energy Agency (IEA) i Paris IE. Nästan dub...

Produktionen från befintliga oljefält minskar 6,7 procent per år, enligt det respekterade International Energy Agency (IEA) i Paris IE. Nästan dubbelt så snabbt som de tidigare angett. För att klara dagens efterfrågan, måste motsvarande fyra nya Saudi Arabien hittas till 2030.
– Världen är på väg mot en katastrofal energikris som kan totalt förlama den globala återhämtningen av ekonomin eftersom de flesta av världens stora oljefält har passerat sin topproduktion, varnar dr Fatih Birol, chefsekonom på IEA i en intervju i den brittiska tidningen Independent.

Om artikeln

Publicerad: 2009-09-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: