Volvo får rekordstor lastbilsorder i Indien

Volvo Lastvagnar i Indien har tagit hem en order på 125 lastbilar. Beställningen är den största sedan bolaget etablerade sig i landet.

Det är företaget Vijay Leasing Company i Hyderabad i Indien som köper 125 Volvolastbilar av FM-modell. Lastbilarna kommer att levereras under sommaren 2009 och ska användas i kol- och stålgruvor i södra Indien. Vijay Leasing Company äger sedan tidigare 108 Volvolastbilar.
– Under Volvo Lastvagnars drygt tioåriga historia i Indien är det här den hittills största beställningen och ordern är en milstolpe, berättar Pär Östberg, medlem av Volvos koncernledning och ansvarig för koncernens asiatiska lastbilsverksamhet.
Totalt rullar 5 500 Volvolastbilar i Indien, som är världens fjärde största lastbilsmarknad.
Pär Östberg är försiktigt optimistisk om den indiska lastbilsmarknaden och ser beställningen som ett tecken på att fordonsmarknaden i Indien kan vara på väg att vända uppåt.
– Vi ser vissa positiva tecken på återhämtning när det gäller lätta lastbilar och bussar. När det gäller tunga lastbilar går marknaden fortfarande nedåt, men nedgången har bromsat in, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2009-08-14 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: