Hankook återkallar ?Radial RA08? för lätta lastbilar

Som en försiktighetsåtgärd återkallar Hankook Tire ett mindre andel allpositionsdäck för lätta lastbilar och transportbilar, Radial RA08. Storl...

Som en försiktighetsåtgärd återkallar Hankook Tire ett mindre andel allpositionsdäck för lätta lastbilar och transportbilar, Radial RA08. Storlekarna i fråga är 185/75R16C*, 205/75R16C och 215/75R16C, samtliga specificerade för ersättning, med totalt 195 enheter som producerades mellan april 2008 och juni 2009 vid Hankook Tires europeiska anläggning i Ungern och såldes i Sverige inom ersättningsmarknaden.
Andra däck av modell Radial RA08, inklusive de som tillverkats som originalutrustning för Ford Transit, har producerats enligt annan specifikation på företagets anläggning i Daejon, Korea, och behöver inte ersättas. Konsumenter kan enkelt identifiera sina däcks ursprung genom att kontrollera DOT-numret som syns på däcksidorna: Det sjusiffriga DOT-numret som börjar med ”T7” indikerar att däcket är från Daejon/Korea, medan ”2X” står för produktion i Ungern.
Interna tester visar att däcken kan uppvisa tecken på svaga däcksidor under extrema omständigheter eller på grund av misskötsel. Hankook erbjuder gratis ersättning för alla potentiellt påverkade däck av modell Radial RA08. Konsumenter som använder sig av däcken i fråga ombeds omedelbart kontakta sin lokala däckhandlare.

Om artikeln

Publicerad: 2009-08-14 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: