Volvo Powertrain tecknar avtal om arbetstidsförkortning för kollektivanställda

Volvokoncernens enhet för motor- och växellådstillverkning, Volvo Powertrain, har tecknat ett avtal med IF Metalls lokala klubbar i Skövde och Kö...

Volvokoncernens enhet för motor- och växellådstillverkning, Volvo Powertrain, har tecknat ett avtal med IF Metalls lokala klubbar i Skövde och Köping om arbetstidsförkortning med åtföljande inkomstminskning. Avtalet innebär att varslet om uppsägning av 600 arbetare i Skövde och Köping från den 22 april i år hävs.
– Avtalen om arbetstidsförkortning är mycket viktiga för oss då de gör det möjligt att behålla kompetensen i företaget trots den mycket kraftigt minskade efterfrågan, säger Peter Karlsten, verkställande direktör för Volvo Powertrain.
– Genom denna lösning står vi bättre rustade då marknaden vänder uppåt igen

Om artikeln

Publicerad: 2009-06-18 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: