Saudiarabisk stororder till MAN

Ett saudiarabiskt byggföretag beställer 386 lastbilar från MAN. Ordern omfattar 300 MAN TGA-WW 40.400 6x4 tippbilar och vattentanksfordon som lever...

Ett saudiarabiskt byggföretag beställer 386 lastbilar från MAN. Ordern omfattar 300 MAN TGA-WW 40.400 6×4 tippbilar och vattentanksfordon som levereras som CKD-byggsatser (completely knocked down) och monteras i MAN:s nya monteringsfabrik i Jeddah. Ytterligare 60 MAN TGA-WW 41.400 8×4 är kompletta fordon med en tolv kubikmeter stor påbyggd betongroterare. Dessutom har MASCO beställt 26 fordon med allhjulsdrift av typen MAN TGM för användning på byggarbetsplatser. Alla fordonen kommer att användas vid byggnationen av den nya sträckan för höghastighetståget mellan Mekka och Medinah.
Fordonen i tillverkningsserien TGA-WW är framtagna speciellt för kraven i Mellanöstern. Först i januari 2009 öppnade MAN tillsammans med Haji Husein Alireza & Co. Ltd. en monteringsfabrik för lastbilar och dragbilar av typen MAN TGA-WW för marknaderna i golfregionen, där de har en marknadsandel på nästan 23 procent bland de europeiska tillverkarna av lastbilar över 16 ton.
Byggprojektet ”Haramain High Speed Rail Project” för Saudi Railways Organization ska ta ungefär tre år. Den 444 km långa tågsträckan mellan Mekka och Medinah kommer då att ta cirka två timmar och därmed i väsentlig omfattning bidra till att reducera transportproblemen under de årliga pilgrimsresorna mellan de båda städerna.

Om artikeln

Publicerad: 2009-05-22 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: