Rekordstora containervolymer i Södertälje Hamn

Efter en tuff inledning på året ökar nu containervolymerna i Södertälje Hamn. I april slogs nytt rekord i antal hanterade containers. Förklaring...

Efter en tuff inledning på året ökar nu containervolymerna i Södertälje Hamn. I april slogs nytt rekord i antal hanterade containers. Förklaringen är dels att exporten ökar till följd av den låga kronkursen, dels att importen börjar komma tillbaka. Om konjunkturen har vänt är dock för tidigt att säga, enligt Erik Froste, vd hos Södertälje Hamn.
Efter en tuff inledning på året ökade volymerna i mars och kom upp i samma nivå som 2008. Volymerna har fortsatt att öka under april och även maj ser ut till att bli en bra månad.
– Jag är försiktigt optimistisk, säger Erik Froste, vd Södertälje Hamn.
Södertälje Hamn sitter inte passivt och väntar på bättre tider. Arbetet med att positionera sig för framtiden och att vara redo när det vänder pågår för fullt.
– Vi ska bli Mälardalens logistiknav där fartyg, järnväg och landsvägstrafik möts. Vi hanterar idag trailers och vi tecknade nyligen avtal med European Rail Shuttle. När konjunkturen vänder är vi väl förberedda, säger Erik Froste.

Om artikeln

Publicerad: 2009-05-22 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: