Leif Johansson prisat av Teknikföretagen

Den 5 maj fick Leif Johansson, Volvos vd och koncernchef, ta emot Mekanprismat vid arbetsgivarorganisationen Teknikföretagens stämma i Stockholm. Me...

Den 5 maj fick Leif Johansson, Volvos vd och koncernchef, ta emot Mekanprismat vid arbetsgivarorganisationen Teknikföretagens stämma i Stockholm. Mekanprismat är en prestigefylld utmärkelse som delas ut till personer som gjort viktiga insatser för svensk teknikindustri.
Det finns idag tio Mekanprismor som innehas av Leif Johansson (2009), Lennart Nilsson (2009), Peter Wallenberg (2007), Clas Åke Hedström (2006), Gunnar Randholm (2003), Knut Jacobsson (2002), Anders Scharp (2000), Gunnar L Johansson (1999), H.M. Konung Carl XVI Gustaf (1998) och Björn Svedberg (1994). Gustaf Larsson, en av Volvos grundare, tilldelades Mekanprismat 1962.
– Det är med stor ödmjukhet och med stor tacksamhet som jag blir en del i ett fint sällskap. I Sverige finns en industriell bas, en teknikkunskap och en internationell kompetens som vi ska vara riktigt stolta över”, säger Leif Johansson.
Leif Johansson tog sin civilingenjörsexamen vid Chalmers Tekniska Högskola 1977. Han fick sitt första vd-uppdrag inom Husqvarna Motorcyklar och blev sedan vd för Facit. Därefter arbetade han som vd och koncernchef inom Electrolux. Leif Johansson utsågs till Volvos vd och koncernchef 1997.

Om artikeln

Publicerad: 2009-05-22 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: