Posten Logistik höjer transportsäkerheten

Nu höjer Posten Logistik säkerheten vid transporter av värdefullt gods. Bolagets chaufförer utrustas med personlarm. Ett tryck på den stora knapp...

Nu höjer Posten Logistik säkerheten vid transporter av värdefullt gods. Bolagets chaufförer utrustas med personlarm.
Ett tryck på den stora knappen är allt som behövs. SOS Alarm ser på sina skärmar exakt var chauffören befinner sig samtidigt som larmoperatören kan lyssna på händelseförloppet via en enkelriktad telefonlinje som öppnas automatiskt. Och på samma gång skickas polis till platsen.
– Överfall och rån är mycket ovanligt inom Posten Logistik, men samtidigt är det viktigt att medarbetarna ska känna sig trygga och säkra i sitt arbete, säger Magnus Persson, chef för säkerhet och reklamationer inom Posten Logistik. Dessutom ökar vår säkerhet ytterligare vilket våra kunder uppskattar.
Inledningsvis installeras 300 larm ute i verksamheten. Larmen finns på de godstransporter där behovet av höjd trygghet bedöms som störst.
Sedan tidigare är flertalet av Postens Logistiks fordon utrustade med ett säkerhetssystem som automatiskt låser fordonets dörrar med extra kraftiga låsanordningar som försvårar forcering. Säkerhetssystemet som utvecklats och tillverkas av Eurosafe Sweden, har anpassats för Posten Logistiks behov.

Om artikeln

Publicerad: 2009-04-24 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: