Mercedes Econic som dragbil

Mercedes Econic har kommit att bli en av de absolut mest miljövänliga lastbilarna som finns på de svenska vägarna. Detta tack vare gasdriften och ...

Mercedes Econic har kommit att bli en av de absolut mest miljövänliga lastbilarna som finns på de svenska vägarna. Detta tack vare gasdriften och dessutom är det den enda lastbilen som uppfyller den stränga EEV-normen.
Nu har Mercedes-Benz tagit fram en dragbil baserad på Econic och utrustat denna med en koldioxidneutral citytrailer. Kylaggregatet på trailern använder flytande CO2 som kylmedium och är därmed helt koldioxidneutral. Cirka 300 Econic finns sedan tidigare i drift i ett stort antal svenska kommuner för användning främst inom i avfallshanteringen. Nu finns alltså även möjlighet för speditörer och andra att frakta tyngre gods koldioxidneutralt i stadsmiljö.

Om artikeln

Publicerad: 2009-03-27 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: