Volvo Lastvagnar först med TIS-system som standard

Volvo Lastvagnar i Sverige storsatsar nu på att stödja sina kunder i bränsle- och miljöeffektiv körning genom att införa sitt transportinformationssystem, TIS (Dynafleet), som standard på alla FH- och FH16-lastbilar som produceras från och med mitten av mars månad i år.

– Detta är världspremiär i branschen, säger Stig-Inge Blennow, TIS-ansvarig på Volvo Lastvagnar i Sverige. I kombination med gratis prov av vårt miljöabonnemang och en storsatsning på utbildning hos våra återförsäljare räknar vi med ett stort uppsving för bränsle- och miljöeffektiv körning.
– Nu ser vi hur transportköparnas krav på miljörapporter samt åkeriernas egna drivkrafter för att spara bränsle och miljö driver även de medelstora och små åkerierna till att satsa, säger Blennow.

Koll på det mesta

Volvos miljöabonnemang innebär till exempel att såväl förare som åkeri får en enkel och tydlig uppföljning helt automatiskt på samtliga bilar och färder.
Förutom bränsleförbrukning, förbrukning av AdBlue, körsträcka, utsläpp av koldioxid och andra miljöfarliga ämnen – ser man bland annat också körtid, tomgångstid, kraftuttagstid, utrullning, ekonomivarv, bromsningar, vikt och kör- och vilotider. Man kan även överföra information från förarkort till kontoret.

 

Om artikeln

Publicerad: 2009-02-27 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: