Tomburkar blev storaffär för AkkaFRAKT

AkkaFRAKT har fått i uppdrag att hantera transporterna av pantade aluminiumburkar och PET-flaskor i Skåne. Uppdragsgivaren är Returpack vilket är det företag som ansvarar för att burkar och flaskor återvinns i Sverige. AkkaFRAKT har investerat 12 miljoner kronor, bland annat i fem nya lastbilar som drivs av rapsdiesel. Rapsdieseln produceras i Eslöv.

Förutom att motorn har anpassats till rapsdiesel, har varje fordon utrustats med komprimatorer vilket gör att varje fordon kan frakta en stor mängd aluminiumburkar och PET-flaskor. Vidare har fordonens trailers utrustats med särskilda hjulaxlar som underlättar körning i stadstrafik vilket i kombination med rapsdiesel bidrar till renare luft i städerna.
Burkarna och flaskorna transporteras från butiken till något av de tre mellanlagren innan de fraktas vidare till Returpacks slutanläggning i Norrköping.
– Vårt mål är att AkkaFRAKT ska befinna sig i framkant när det gäller miljövänliga transporter. Vi kan konstatera att smarta transportlösningar starkt kan bidra till bättre miljö, säger Jan Isaksson, marknadschef hos AkkaFRAKT.

Om artikeln

Publicerad: 2009-02-27 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: