Scania i rampljuset

Lastbilsförarna var i rampljuset när en timslång TV-dokumentär med titeln "King of the Road" om Scanias förartävling Young European Truck Driver...

Lastbilsförarna var i rampljuset när en timslång TV-dokumentär med titeln ”King of the Road” om Scanias förartävling Young European Truck Driver sändes på TV4 Sport den 25 december förra året.
Dokumentären visade vad det innebär att vara yrkesförare. Tittaren togs med på en tur hem till några av finalisterna och fick en inblick i dessa unga förares liv i Polen, Tyskland, Norge, Nederländerna och Storbritannien. Dessutom följdes de 27 nationella finalisternas framsteg i samband med den europeiska tvådagarsfinalen i Södertälje i september 2007.
Med förartävlingarna ville Scania rikta strålkastarljuset mot förarna och visa uppskattning för deras skicklighet och yrkeskunskap.
– Förarna är den allra främsta tillgången när det gäller att optimera effektivitet, miljöpåverkan och trafiksäkerhet. Skickliga och ansvarstagande förare är stommen för industrin, men deras insatser för samhället undervärderas ofta, säger Leif Östling, Scanias VD.
Scania hade för avsikt att arrangera tävlingarna även nästa år, men på grund av marknadssituationen globalt har de planerade tävlingarna i ett femtiotal länder på fem kontinenter under nästa år ställts in.

Om artikeln

Publicerad: 2009-01-30 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: