Österrike godkänner AutoSock som alternativ till snökedjor av metall

Redan tidigare har AutoSock, testats och certifierats av bland andra tyska TÜV. I amerikanska Colorado beslöt transportdepartementet i maj 2008 att ...

Redan tidigare har AutoSock, testats och certifierats av bland andra tyska TÜV. I amerikanska Colorado beslöt transportdepartementet i maj 2008 att från och med denna vinter godkänna AutoSock som alternativ till snökedjor på lastbilar under svåra väderleks- och vägförhållanden.
Nu är det Österrikes tur.
Tidigare har inte myndigheten i Österrike velat acceptera AutoSock som likvärdig en vanlig snökedja på vägar och över alppass där det råder krav på snökedjor. Men nu har det alltså hänt, skriver den svenska generalagenten NDF i ett pressmeddelande.

Om artikeln

Publicerad: 2008-12-19 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: