Ny muskelknutte från Hiab

Hiabs nya kranmodell, XS 855, har lång räckvidd via snabba utskjut. Den nya kranmodellen, som har en kapacitet på cirka 80 tonmeter, började lever...

Hiabs nya kranmodell, XS 855, har lång räckvidd via snabba utskjut. Den nya kranmodellen, som har en kapacitet på cirka 80 tonmeter, började levereras till kunder i Europa, Asien och Amerika under september 2008.
Tio hydrauliska utskjut ger kranen en mycket lång räckvidd. Dessutom har den upp till sex hydrauliska utskjut i det så kallade EP-bom systemet.
Enligt Hiab är den nya kranens främsta styrkor den långa räckvidden och dess höga prestanda samt att den är försedd med nya soft sealed-kopplingar som är godkända för upp till 400 bars arbetstryck.
– Ett av skälen till att vi utvecklade XS 855 är att våra kunder som kör XS 1055, vår största modell, även efterfrågade en version som erbjuder samma höga prestanda men med lägre installationshöjd och längre räckvidd än XS 800. Dessa önskemål har vi nu tillgodosett, säger Mats Thilén hos Hiab Sverige AB.
XS 855 är tillverkad och testad i Hiabs fabrik i Zaragoza i Spanien.

Om artikeln

Publicerad: 2008-12-19 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: