Svag tillväxt i trafiken på Öresundsbron

Trafiken på Öresundsbron har under årets första tre kvartal haft en svagare tillväxt än under samma period förra året. Minskningen i tillväxt...

Trafiken på Öresundsbron har under årets första tre kvartal haft en svagare tillväxt än under samma period förra året. Minskningen i tillväxten av trafiken anses bero på att den ekonomiska tillväxten i både Danmark och Sverige har bromsat upp, vilket minskade ökningen av intäkterna för brokonsortiet med 6,5 procent. Trots detta blev det ett positivt ekonomiskt resultat och för hela perioden räknar man med samma resultat som för 2007, vilket i sig innebär en förbättring i förhållande till prognosen i halvårsrapporten.rn- Finanskrisen och lågkonjunkturen betyder att särskilt fritidsresorna mellan länderna minskat, medan vi tror att pendlingen kommer att hålla sig på samma nivå resten av året, säger Caroline Ullman-Hammer, vd för Öresundsbron.rnTotalt passerade 19 847 fordon per dygn Öresundsbron, vilket är en ökning med 6,3 procent.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-11-18 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: