Nordens mest moderna och största logistikterminal

Den danska logistikkoncernen DSV har valt att göra en storsatsning med en gigantisk logistikterminal intill E6:an i Landskrona Kommun. Det innebär a...

Den danska logistikkoncernen DSV har valt att göra en storsatsning med en gigantisk logistikterminal intill E6:an i Landskrona Kommun. Det innebär att verksamheterna Helsingborg och Malmö flyttas för etablering i ett strategiskt läge nära motorvägsavfart i Landskrona. rnOmrådet är 400 000 kvadratmeter stort och i Etapp 1 är det meningen att en anläggning på 74 000 kvadratmeter ska byggas. Målsättningen är att bygget ska påbörjas 2009 och stå klar 2011. rnRent operationellt blir DSV i Landskrona navet i bolagets Europatrafik. Från terminalen distribueras gods inom Skandinavien med trafik i hela Sverige – från Ystad till Haparanda. Norge förses med dagliga transporter till ett 25-tal orter. Finland blir väl tillgodosett i alla tätorter. Sammanlagt trafikeras 42 länder av 700 lastbilar dagligen och i ton räknat handlar det om 8000 ton per dag via anläggningen.

Om artikeln

Publicerad: 2008-10-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: