Godståg mellan Tyskland och Kina

DB Schenker lanserar från nästa år en reguljär tågförbindelse mellan Hamburg i Tyskland och Peking i Kina. Det första godståget på linjen, so...

DB Schenker lanserar från nästa år en reguljär tågförbindelse mellan Hamburg i Tyskland och Peking i Kina. Det första godståget på linjen, som kallas Trans Eurasia Express, ankom nyligen från Peking till Hamburg efter en 1 000 mil lång resa som tog 17 dagar. Linjen ska bli reguljär efter det kinesiska nyåret som infaller i februari månad och är ett samarbete mellan fem olika järnvägsbolag.rnNär linjen väl är igång blir det två tågset per vecka och transittiden blir 20 dagar.rn- Vår satsning är ett alternativ till den långsammare sjöfrakten och den dyrare flygfrakten, säger DB Schenkers koncernchef Hartmut Mehdorn.rnI den första testgodstransporten mellan Kina och Tyskland ingick bland annat Fujitsu-Siemensdatorer

Om artikeln

Publicerad: 2008-10-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: