Eurovignetten blir elektronisk

Den 1 oktober i år tas ett nytt elektroniskt eurovignettsystem i bruk. Det ska användas för körning med lastbilar från tolv ton och uppåt i Sver...

Den 1 oktober i år tas ett nytt elektroniskt eurovignettsystem i bruk. Det ska användas för körning med lastbilar från tolv ton och uppåt i Sverige, Danmark, Belgien, Holland och Luxemburg.rnSystemet är utvecklat av ett företag som heter Ages och fungerar genom elektronisk datainsamling grundat på bilen registreringsnummer. Det innebär att man i framtiden slipper all pappershantering.rnDen nya Eurovignetten ska kunna köpas i speciella terminaler på bensinstationer i de fem eurovignettländerna, samt i Tyskland, Frankrike, Storbritannien och i Finland.

Om artikeln

Publicerad: 2008-10-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: