DFDS Seaways minskar personalen

DFDS Seaway inleder nu fas två i den rationalisering rederiet påbörjade redan i våras. rnI första fasen lades linjen Bergen-Newcastle ner och p...

DFDS Seaway inleder nu fas två i den rationalisering rederiet påbörjade redan i våras. rnI första fasen lades linjen Bergen-Newcastle ner och personalen minskades med 340 personer, vilket säkrade en årlig ekonomisk förbättring på 60 miljoner danska kronor .rnI andra fasen ska personalen minskas med 150 personer. Med hjälp av naturliga avgångar och en tidigare åtstramning av anställningarna har DFDS Seaways dock kunnat reducera antalet uppsägningar till 30 fast anställda medarbetare.rnSyftet är att i denna fas förbättra ekonomin med sammanlagt 40 miljoner danska kronor om året från och med 2009. rn- Med detta tar vi ännu ett steg i återuppbyggnaden av DFDS Seaways, säger DFDS Seaways vd Niels Smedegaard i ett pressmeddelande.

Om artikeln

Publicerad: 2008-10-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: