Stora Åkeripriset för sundare företag

Ett nyinstiftat pris om 100 000 kronor offentliggjordes i samband med Lastbil 2008 på Elmia.rnPriset är ett branschinitiativ med syfte att sätta ...

Ett nyinstiftat pris om 100 000 kronor offentliggjordes i samband med Lastbil 2008 på Elmia.rnPriset är ett branschinitiativ med syfte att sätta strålkastaren på åkeriföretag med en positiv resultatutveckling. Här ingår miljö, trafiksäkerhet och motiverad personal som självklara komponenter för att förbättra kundnyttan. rnInitiativtagarna bakom priset är Sveriges Åkeriföretag, QIII, NTF samt företaget Greater Than. Tillsammans vill de höja yrkesstoltheten och glädjen i branschen genom att introducera ett årligt pris. Syftet är också att stimulera till hållbara lösningar för CO2-minskningar, lönsamhetsökningar, säkerhet och personalvård.rnPrissumman ska gå till en aktivitet eller investering som gynnar prisets syfte inom det vinnande företaget. rnJuryn består av Carina R Nilsson, Sten Forseke, Lasse Holm och Jan Sandberg. Ordförande för juryn är Kaj Lindgren med ett förflutet som vice vd på Scania.

Om artikeln

Publicerad: 2008-09-16 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: