Flera däck i ett från Michelin

På Lastbil 2008 passade Michelin på att visa sin absolut senaste innovation på drivdäckssidan, X Multiway.rn- Detta är ett mångsidigt drivaxel...

På Lastbil 2008 passade Michelin på att visa sin absolut senaste innovation på drivdäckssidan, X Multiway.rn- Detta är ett mångsidigt drivaxeldäck för nordiska vinterväglag som ersätter Michelin XDN 2 Grip och Michelin XDE 2 + i dimensionen 315/70 R 22.5, förklarar Richard Andermyr, marknadschef hos Michelin Nordic AB.rnNya X Multiway passar enligt Michelin för körning på både landsväg och motorväg. rn- Däcket är en vidareutveckling av XDN 2 Grip. Det är robustare än föregångaren och har ett lägre rullmotstånd vilket bidrar till lägre bränsleförbrukning, lägre bränslerelaterade kostnader och lägre koldioxidutsläpp. Det goda vintergreppet från XDN 2 Grip har bevarats utan kompromisser. Jämfört med XDE 2 + har livslängd och grepp förbättrats avsevärt, berättar Andermyr. rn- X Multiway bygger på Michelin Durable Technologies, ett samlingsnamn för flera tekniska innovationer som ger prestanda utöver det vanliga. Ett exempel på förbättring är lamellernas utformning som öppnar upp ett nytt däcksmönster efter det att däcket slitits ned två tredjedelar. Det ger bättre grepp under hela däckets livslängd. rnDet nya drivdäcket kan mönsterskäras och kommer inom kort finnas tillgänglig som Remix. Remix är Michelins patenterade varm-renoveringsprocess av lastbilsdäck.rn- Detta ger kunderna samma goda livslängd en gång till, till halva priset, lovar Richard Andermyr.

Om artikeln

Publicerad: 2008-09-16 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: