Chaufförsbrist? – Inte på Jobbet.se

Transportbranschen har uttalat en oro över bristen på chaufförer inom åkeribranschen. Hos Jobbet.se, som är Sveriges ledande rekryteringsportal, ...

Transportbranschen har uttalat en oro över bristen på chaufförer inom åkeribranschen. Hos Jobbet.se, som är Sveriges ledande rekryteringsportal, ser verkligheten annorlunda ut. Varje vecka registreras 300 nya cv:n från jobbsökande yrkesförare i Jobbet.se:s databas. Dessutom får cirka 2 400 yrkesförare jobb-sms från rekryteringsportalen varje månad, vilket är tio gånger fler jämfört med föregående år. Sedan augusti 2007 har över 200 åkerier rekryterat personal via Jobbet.se, och ökningen ser ut att fortsätta.rn- Chaufförsbristen är en myt. Det finns gott om kvalificerade chaufförer där ute. Jag har svårt att förstå oron inom transportbranschen, och jag tror att det snarare rör sig om en kommunikationsbrist istället för en chaufförsbrist, säger Sofie Skaränger, grundare och vd på Jobbet.se.rn- Att hitta personal är för närvarande inget stort problem för oss, säger Magnus Tornerhjelm, ny vd på Nils Hanssons Åkeri som rekryterar sin personal via internetsidan Jobbet.se.

Om artikeln

Publicerad: 2008-09-16 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: