Vildsvin snart lika vanliga som älgar

Sveriges cirka 80 000 vildsvin förökar sig rekordsnabbt. Redan inom 3-4 år bedöms de vara dubbelt så många. Skadorna ökar också snabbt och bar...

Sveriges cirka 80 000 vildsvin förökar sig rekordsnabbt. Redan inom 3-4 år bedöms de vara dubbelt så många. Skadorna ökar också snabbt och bara under 2007 ökade antalet trafikolyckor med vildsvin med hela 56 procent. Det visar en rapport som LRF tagit fram. Nu vill LRF öka avskjutningen genom ökad samverkan mellan jägare och markägare. rn- Vildsvinens utveckling i Sverige saknar motstycke. Inget annat däggdjur har spridit sig så snabbt och förökat sig så fort. Inom de kommande tio åren kommer vildsvin- och rovdjursjakten att bli minst lika betydelsefull som älgjakten, säger LRFs jakt- och rovdjursexpert Börje Waldebring. rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-08-11 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: