Sveriges bästa skola koras på Lastbil 2008

De svenska transportföretagen har ett skriande behov av lastbilsförare. Inför det här året låg rekryteringsbehovet på 7000 chaufförer. rnLas...

De svenska transportföretagen har ett skriande behov av lastbilsförare. Inför det här året låg rekryteringsbehovet på 7000 chaufförer. rnLastbil 2008 gör därför en rejäl ungdomssatsning för att öka intresset för yrket.rnTusentals förare måste utbildas under de närmaste åren för att tillgodose branschens efterfrågan. Det visar en undersökning som TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, gjort bland närmare 1000 åkerier. rnrnMen konkurrensen om den framtida arbetskraften är hård och därför väljer arrangörerna av Lastbil 2008 att göra en storsatsning på ungdomarna.rn- Mässan brukar besökas av närmare 1500 ungdomar vilket ger oss en utmärkt möjlighet att påverka en högintressant målgrupp. Om de får med sig en positiv upplevelse blir de goda ”ambassadörer” för jobbet som förare, säger Marcus Haraldsson, projektledare för mässan.rnSatsningen innebär konkret att det kommer att arrangeras en rad aktiviteter på Lastbil 2008 med fokus på ungdomarna. rnEtt sådant exempel är tävlingen ”Sveriges bästa skola”, där elever från fordonsgymnasier gör upp om vilken skola som är bäst. Tävlingen rymmer två klasser: Transport samt Maskin- och lastbilsteknik. I den förstnämnda tävlar ungdomarna i manövrering och körning. I den andra handlar det om att vara så kunnig som möjlig på motorer, bromsar och elsystem.rn- Uppgörelsen ”Sveriges bästa skola” är definitivt mer än bara en kamp skolorna emellan. Det brukar också vara en riktig publikdragare, säger Marcus Haraldsson.

Om artikeln

Publicerad: 2008-08-11 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: