Renova tog hem Pegasuspriset

Renova tog nyligen emot det av transportnäringen nyinstiftade miljöpriset - Pegasuspriset. Lasse Åberg som utformat priset fanns på plats för att...

Renova tog nyligen emot det av transportnäringen nyinstiftade miljöpriset – Pegasuspriset. Lasse Åberg som utformat priset fanns på plats för att beskriva sin tanke bakom motivet och Svenskt Näringslivs ordförande Signhild Arnegård Hansen överlämnade priset.rnDen oberoende juryn utsåg Renova till vinnare på grund av deras utveckling av världens första hybridsopbil. I motiveringen sägs att ”Renova är ett bra exempel på transportföretag som vågar och orkar driva utvecklingen framåt, i detta fall i samarbete med Volvo och Norba. Hybridsopbilen bidrar till minskat beroende av fossila bränslen och förbättrad arbetsmiljö.” rn- Det här är en del i en långsiktig teknikutveckling för miljöanpassade transporter hos Renova menar vd:n Christian Baarlid som fanns på plats i Visby för att ta emot priset. rnDet är TransportNäringen i samverkan som ligger bakom det nyinstiftade miljöpriset – Pegasuspriset. Syftet är att lyfta fram transportnäringens miljöarbete och inspirera till nya insatser.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-08-11 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: