Peab köper UMF Entreprenad AB

Peab Industri har tecknat avtal om att förvärva UMF Entreprenad AB som bedriver förmedling av transport- och maskintjänster till bygg- och anlägg...

Peab Industri har tecknat avtal om att förvärva UMF Entreprenad AB som bedriver förmedling av transport- och maskintjänster till bygg- och anläggningssektorn i Västsverige. rnUMF Entreprenad omsatte år 2007 cirka 270 Mkr och har ett knappt tiotal anställda. Bolaget kommer att ingå i verksamhetsområde Tjänster. rn- Genom förvärvet av UMF Entreprenad kommer vi in på ytterligare en regional marknad för våra transport- och maskintjänster som idag är etablerade i Skåne och Norrland, säger Peab Industris vice vd K-G Karlsson.rn- Det stärker vår lokala närvaro och möjlighet att skapa affärer för våra andra verksamhetsområden. rnFörvärvet förutsätter godkännande av Konkurrensverket.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-08-11 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: