Full fart framåt för MAN

I det amerikanska affärsmagasinet Fortunes "Global 500" lista för 2008 rankas MAN som det mest lönsamma av 33 företag i kategorin "Motorfordon och...

I det amerikanska affärsmagasinet Fortunes ”Global 500” lista för 2008 rankas MAN som det mest lönsamma av 33 företag i kategorin ”Motorfordon och komponenter”.rn”Fortune Global 500″ är en lista som sammanställs varje år över världens 500 omsättningsmässigt största företag. 2008 års ranking publicerades i julinumret av Fortune som utkom den 14 juli.rnMAN Group placerade sig som nummer ett 2007 i en global branschjämförelse av rörelseresultat efter skatt och extraordinära poster, före Renault och Toyota. Vad gäller avkastning på totalt kapital (resultat som procentuell andel av totalt kapital), placerade sig MAN även här som nummer ett i branschen. rnTotalt hamnade MAN på plats 370 på listan över världens största företag, med en omsättning år 2007 på 15,5 miljarder euro. Det är fem placeringar bättre än året dessförinnan.rnMAN siffror för det andra kvartalet i år visar på en rejäl vinstökning. I en bolagsrapport presenterar vd Håkan Samuelsson en resultatökning på hela 39 procent. MAN:s rörelseresultat nådde för första halvåret förbi miljardvallen med ett resultat på 1 017 miljoner euro, skriver MAN i kvartalsrapporten. Resultatet för andra kvartalet är 562 miljoner euro, alltså 5,3 miljarder kronor. Det är en ökning på 39 procent jämfört med samma period i fjol.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-08-11 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: